De methode

Na een bedrijfsbezoek van 1 à 2 dagen, kunnen onze gecertificeerde technisch adviseurs u vertellen hoe veel geld en energie u kunt besparen door beter te isoleren.

Besparing

Investeert u op basis van ons advies, dan kunt u misschien gebruik maken van de fiscaal aantrekkelijke regeling, 'energie-investerings aftrek' van de overheid.

Ondersteuning

Bent u geïnteresseerd in meer informatie, over tips om geld en energie te besparen of subsidies in uw sector? Laat uw email of tel nummer achter en wij nemen contact met u op.

MEE en MJA3- Meerjarenafspraken energie-efficiëntie

In 1992 maakte de overheid de eerste energie-efficiënte afspraak met ondernemend Nederland. Sindsdien heeft de overheid met een groot aantal sectoren meerjarenafspraken voor de verbetering van de energie-efficiëntie. Met het MEE-convenant (Meerjarenafspraak Energie-efficiëntie voor ETS-bedrijven) en het MJA3-convenant (Meerjarenafspraak Energie-efficiëntie 3 voor niet-ETS-bedrijven) draagt het ministerie van economische zaken bij aan het behalen van 20% CO2-reductie in 2020 en de energie besparingsdoelen in het Energieakkoord.

Bespaar energie én kosten. Meerjarenafspraak of niet, het verbeteren van de energie-efficiëntie kan aanzienlijke voordelen voor uw bedrijf opleveren. Vaak kunt u met kleine investeringen grote kostenbesparingen realiseren. Bijvoorbeeld door betere isolatie van warmteprocessen. Daarin kan een TIPCHECK een grote rol spelen.

Contact formulier

Vragen

Wilt u wat meer weten over het proces en wat wij voor u kunnen betekenen, dan komen wij graag langs voor uitleg. Hiervoor kunt u een afspraak maken hierboven. 

Duurzaam

De TIPCHECK methode helpt elk bedrijf te verduurzamen. TIPCHECK ondersteunt bedrijven met ISO 50001, ISO 14001, B-Corp, of deelnemers aan MAJ3 en MEE om hun duurzaamheidsdoelstellingen te halen.